
עיצוב העטיפה: יעל בר-דיין על העטיפה: בול בעיצוב גבריאל שמיר
על גב הספר

עיצוב העטיפה: יעל בר-דיין על העטיפה: בול בעיצוב גבריאל שמיר
מעמדו הסמלי של חוק השבות מקשה הן על תומכיו והן על מתנגדיו לדון בו דיון שיטתי וענייני. ספר זה מנתח את חוק השבות ואת השאלות המוסריות והפוליטיות שהוא מעלה, תוך דיון עקרוני בסוגיות האזרחות וההגירה. הוא בוחן באיזו מידה מתיישב חוק השבות עם תפיסת הצדק הליברלית ואיזה מעמד צריכה לקבל, בהקשר זה, התביעה הפלסטינית לזכות השיבה.
הדיון במצב הישראלי מתקיים לאור האתגרים שמציבה הגירה למדינה הליברלית ולרעיון כי ריבונותה מקנה לה שליטה מוחלטת כמעט על גבולותיה ועל הנכנסים בהם. אתגרים אלו הופכים אותה לאחת מן הסוגיות הפוליטיות הבוערות של זמננו. כיצד ניתן ליישב בין סמכותה של כל מדינה להחליט מי יבוא בשעריה לבין תביעתם של המתדפקים על השערים לזכות בסיכוי הוגן באמצעות הגירה? האם קיימת זכות להגירה
|
חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן
ספר חדש בהוצאת אוניברסיטת תל-אביב.
להשיג בחנויות הספרים המובחרות, כמו שאומרים, ובחנויות הרשת הבאות: אקדמון, בוקנט, בקבוק, דיבוק, דיונון, מיתוס, סטימצקי. אם אינכם משיגים אפשר לרכוש אצלי.
"נעמה כרמי כתבה ספר רציני ומאיר עיניים המנתח את הסוגיות אחת לאחת. לקורא הכללי מעלה הספר תרומות ותובנות רבות. חוק השבות התקבל על רקע הצעות שונות בתכלית, שביקשו לנרמל את מדינת ישראל הצעירה גם במישור האזרחות והזכות להגר למדינה. כרמי דנה בגבול הלא פשוט בין ליברליות לאפליה לצורך שימור עצמי. חוק השבות ודודניתו "זכות השיבה" מדגישים כמה דחוף להקים שתי מדינות לשני העמים, אולי עם שני חוקי שבות. מעבר לכך, שואלת נעמה כרמי מה היא זכות. אנו משופעים בתביעות זכות (הזכות להורות היא דוגמה חריפה) ולכל החלטה להעניק זכויות יש מחיר לחברה. הדיון הישר בכך חיוני לכולנו." (יורם מלצר, מעריב 7.11.03)
ביקורת על הספר ב'הארץ ספרים', 11.2.2004
ורק כדי לעורר את התיאבון: כאן אפשר לקרוא את המבוא