חינוך חובה?
בהתנחלויות מתכוונים להשבית מחר את הלימודים כדי לתגבר את ההפגנה הצפויה בירושלים בזמן ההצבעה בכנסת על ההתנתקות (זאת שהתקשורת, מצִדה, עושה הכל כדי לבנות לקראתה את המתח). איפה משרד החינוך?
מי שהעלה גם יוריד
הערה לאותם מתנחלים שהתלהמו נגד זה שהצבא, חו"ח, יפנה אותם: כל תפיסת השטח לצורך הקמת התנחלויות נעשתה על-פי צווים צבאיים, שכן זהו הערוץ האפשרי בדיני התפיסה הלוחמתית, שבה נתונים השטחים. אז כמו שהצבא העלה כך הוא יכול גם להוריד. הם יכולים לצרוח עד מחר שמדובר בארץ ישראל. אפילו בית המשפט העליון הסביר להם שאם לא היה מדובר בשטח כבוש המפקד הצבאי לא יכול היה להוציא את הצווים שמכוחם נתפסה הקרקע שעליה הם יושבים.
פתאום עכשיו
הוא הדין באלו הטוענים כי למרות שהמשטר בישראל הוא משטר פרלמנטרי הנקבע בבחירות יחסיות, כשמדובר בצעדים יוצאי-דופן מוצדק לעשות משאל-עם. אז למה לא עשו משאל-עם כשהעלו את ההתנחלויות, רק כשמורידים אותן? אבל ברור ששום משאל-עם, בחירות או הצבעה בכנסת אינם יכולים להכשיר מה שהוא בלתי-חוקי על-פי המשפט הבינלאומי, וכשהנכבשים לא נשאלים לדעתם.
מפוכחים
מכל המפלגות הערביות, מסתמן שהמפלגה האיסלאמית היא שנוקטת בגישה המפוכחת ביותר להתנתקות. נכון, חד-צדדיות זה רע; נכון, שרון רוצה להעמיק את האחיזה בגדה; נכון, קשה פתאום לתמוך בו. אבל בסופו של יום, כשצריך להצביע בעד או נגד, דומה כי צריך לחזק את המגמה שלא אגזים אם אכנה אותה היסטורית, של הורדת התנחלויות. בכירים במפלגות הערביות האחרות מודים שלוּ הם היו לשון המאזניים יתכן כי היו נוקטים בגישה אחרת. מכיוון שלא זה המצב, הם יכולים לאמץ את העמדה של הילד המפונק. המפלגה האיסלאמית, לעומת זאת, מצביעה נטו על-פי עמדתה: "אף ערבי לא יכול להתנגד לנסיגת הכיבוש הישראלי ". חד וחלק. הצגתה בעיתון כתומכת בשרון היא פשטנית להחריד.
שיחליט
מטה יוזמת ז'נבה לא ישתתף בהפגנה בעד היציאה מעזה הערב (כך דוּוח אתמול), שכן הוא איננו תומך במה שאינו מקדם הסדר קבע. לעומת זאת יוסי ביילין, אדריכל היוזמה, ישתתף גם ישתתף ואף ישא דברים, אבל כיו"ר יחד. אז אולי יחליט ביילין אם הוא בעד או נגד?
אתם חייבים להיות מחוברים על מנת לשלוח תגובה.