• ראשי
  • אות מיס פיגי
  • לרשותכם
  • על הבלוג
  • קצת עלי
  • דברו אלי

קרוא וכתוב

הבלוג של נעמה כרמי

Feeds:
פוסטים
תגובות
« הפרטת בתי כלא – המשך
אפרטהייד? לא, בסך הכל נשים »

מכל הבחילות שבעולם

29 באוקטובר 2005 על-ידי נעמה

התירוץ לכך שהגעתי לצפות בתכנית הזאת נשמע אולי קצת צולע אבל הוא אמיתי. בעצם הטלוויזיה היתה פתוחה בגלל בטיפול. אמא המליצה לראות כשחזרתי מלונדון, וחשבתי לנצל את ההזדמנות של העונה החדשה (או השידור החוזר? לא הבנתי בדיוק) כדי לבדוק את ההמלצה. הפרק הראשון שראיתי דווקא היה נחמד, אולי כי אני אוהבת את איילת זורר. הפרק שהוקרן בערב החג לא ממש דיבר אלי, אז רק הצצתי בעין אחת מעל העיתון, בסוג הקשב הכפול שאני מרבה להפעיל כשמדובר בטלוויזיה. המכשיר נשאר פתוח גם בתכנית הבאה, וכך התוודעתי למה שנקרא 'מכל הבנות שבעולם', סדרת ריאליטי שבה מתחרות תריסר(?) בנות על לבו של אחד ארי, שהגיע לצורך כך מארה"ב. מי תהיה בחירת לבו, שלה יעניק את טבעת היהלום הנכספת? וכפי ששמעתי שנהוג בסדרות האלו, לא נחסכת מאתנו השפלת משתתפותיהן לפני המצלמות. מכיוון שמדובר היה במין פרק ביניים שעסק בשאלה מי מאלו שנופתה מתהליך הבחירה תקבל הזדמנות שנייה, אני קיבלתי הזדמנות לצפות קצת בפלאשבקים מפרקים קודמים ולנסות להבין מה קורה כאן. ומה שקורה הוא גרסה טלוויזיונית דוחה במיוחד של המיתוס שנקרא "נשים תעשינה הכל כדי להשיג חתן". כולל מניית חסרונותיהן לפני המצלמה ותיעוד כיצד המבוקש מעיף אותן לכל הרוחות (אם כי בנימוס אמריקני מצוי) מהתחרות. מה מביא נשים צעירות למקום הזה, תהיתי? בנסיוני לסנגר עליהן אמרתי לעצמי – טוב, אולי הן רואות את זה בתור ספורט. אפילו אם זה כולל היחשפות מביכה מול חצי המדינה. אבל רובן נשמעו די משכנעות בכך שהן ממש מעוניינות בארי זה, ובעיקר בכך שייבחרו על-פני יריבותיהן. חוץ מזה איזה מין ספורט זה, בדיוק, כשהפרס הגדול הוא דירה לשנה עם המיועד, ברחובות נדמה לי? לגור שנה עם מישהו באותה דירה זה לא ממש ספורט, אפילו אם אפשר להשתמש בחדרים נפרדים. אף אחת מהן לא נראתה לי כזאת שצריכה להיות נואשת עד כדי כך.

לא חיי

משאת נפש?

בים לקחת את זה כל-כך ברצינות; וברור שאפשר להפעיל את האופציה המועדפת של כיבוי הטלוויזיה או שלטוט לערוץ אחר. אבל המעניין כאן הוא התופעה התרבותית שזהו רק ביטוי לה. נשים צעירות, חלקן מרשימות בכושר הביטוי העצמי שלהן, כולן נראות טוב, מכרכרות סביב טווס אחד ומוכנות לעשות הכל כדי שהוא יבחר בהן. לזכותן ייאמר שהן לפחות סודקות מיתוס קשור, שנשים תדקורנה זו את זו עד זוב דם בתחרות הזאת. יחסית הן מצליחות להיות תרבותיות ואפילו לפתח יחסי ידידות. לעומת זאת, הן משחקות ברצון את התפקיד המסורתי של האשה המפעילה את קסמיה כדי שהגבר יבחר בה. מה כל-כך מושך אותן בארי זה? מה הן מבקשות בגבר מלבד להיות בחירת לבו? לא שמענו. רק מה אמור לקסום לו אצלן. הן לא בוחרות, הן נבחרות. משום שבכך שגבר בחר בהן הן משיגות את מעמדן החברתי. ברוכות הבאות למאה ה-21.

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחץ כדי לשתף ב-Tumblr (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Flattr (נפתח בחלון חדש)
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)

אהבתי

אהבתי טוען...

פורסם בפמיניזם | מתויג זכויות נשים, ריאליטי |

  • ד"ר נעמה כרמי

  • הצטרפות ל-643 עוקבים

  • וְזֹאת הַתְּרוּמָה

    לתרומה לאחזקת הבלוג בפייפאל.
  • רשימות אחרונות

    • עיגון משפטי לזכויות אדם אינו מספיק: זכויות חולים כמקרה בוחן
    • רופאים שותפים לפשע
    • ייזהר הרופא: גינקולוגים במופע התקרבנות
    • אלימות ותעתוע: הגבריות הרעילה של ויל סמית
    • ספרטה הקטנה
  • סימניה

    אין צורך לנסוע לפולין
    כלואים מאחורי מסך המגע
    קבלת החלטות רפואיות ע"י קטינים
    הענק העדין של הפילוסופיה
    ודגלם עלינו שנאה
    התכנית "עובדה" כמופע יחצ"נות
    סמלים לאנושיות במלחמה לא אנושית
    למה פוטין כבר הפסיד את המלחמה
    ללמוד להתבונן לתוך הסבל
    כיסאות לבריאות

  • קרוא

    כל ביקורות הספרים

  • וכתוב

    ספרי "זכויות אדם: מבוא תאורטי", הוצאת רסלינג 2018.

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה.

  • וכתוב

    ספרי "חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן", הוצאת אוניברסיטת תל אביב, 2003..

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה

  • "שום דבר אינו מדהים כמו החיים. חוץ מהכתיבה. חוץ מהכתיבה. כן, בוודאי, חוץ מהכתיבה, הנחמה היחידה." (אורהאן פאמוק, 'הספר השחור')
  • אות מיס פיגי

  • הטוויטר שלי

    הציוצים שלי
  • מפתח

  • ארכיון

  • יש לי יום יום תג

    ICC אהוד אולמרט אהוד ברק או"ם אונס אזרחות אינטרנט אמנת הפליטים אקדמיה ארגוני זכויות אדם אתיקה עיתונאית אתיקה רפואית בג"צ בחירות ביה"מ העליון ביקורות ספרים ביקורת בית המשפט העליון בלוג בנימין נתניהו ג'נוסייד גדעון לוי גזענות דארפור דמוקרטיה דת הארץ הומוסקסואלים הטרדה מינית התנחלויות זכויות אדם זכויות ילדים זכויות נשים חולים חופש הביטוי חוק השבות חוק ומשפט חיים רמון חינוך חמלה חקירות טרור יועמ"ש ילדים יצחק לאור ישראל כיבוש כנס מבקשי מקלט מהגרי עבודה מוות מוסר מחאה חברתית מחלה משה קצב משפט בינלאומי משפטיזציה נשים נתניהו סרטן עבירות מין עינויים עמוס שוקן פוליטיקה פייסבוק פמיניזם פרטיות צה"ל רופאים רפואה שואה שוויון שטחים שמאל תקשורת
  • יזכור

    יעקב כרמי (אלסטר) ז"ל. אבא שלי
    ראובן אלסטר ז"ל. דוד שלי
    גלריית צילומים שצילם אבא שלי

  • הגברת המודעות סרטן השחלות | Promote Your Page Too

  • ©

    כל הזכויות שמורות לנעמה כרמי

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

WPThemes.


  • הרשמה רשום
    • קרוא וכתוב
    • הצטרפו אל 643 שכבר עוקבים אחריו
    • כבר יש לך חשבון ב-WordPress.com? זה הזמן להתחבר.
    • קרוא וכתוב
    • התאמה אישית
    • הרשמה רשום
    • הרשמה
    • להתחבר
    • העתקת קישור מקוצר
    • דווח על תוכן זה
    • View post in Reader
    • ניהול מינויים
    • צמצום סרגל זה
%d בלוגרים אהבו את זה: