• ראשי
  • אות מיס פיגי
  • לרשותכם
  • על הבלוג
  • קצת עלי
  • דברו אלי

קרוא וכתוב

הבלוג של נעמה כרמי

Feeds:
פוסטים
תגובות
« חבשו כומתה כחולה
החבר בשארה גיבור גדול »

עבר שבוע (נ"א): בּמָקוֹם; תיקון; שנאה; הַכְתָּבָה; הגהה

9 בספטמבר 2006 על-ידי נעמה

בּמָקוֹם דרוךְ! / יחזקאלי, קבל תיקון / נרי לבנה ושנאתה לחרדים / בקצב הַכְתָּבָה / המַגִּיהַ של גילה

בּמָקוֹם דרוךְ!

"כל נער זב חוטם בן 23, עם י"ג שנות לימוד בקושי, משתלח בצבא בטלוויזיה ואנחנו לא יודעים להעמיד אותו במקומו". כך צוטט "מפקד יחידה מובחרת" בכנס עם הרמטכ"ל. לא שאין מה לומר על התנהגותה של התקשורת בזמן המלחמה. אבל אולי לפני שמפקדי יחידות מובחרות מעמידים עיתונאים במקומם (60 שכיבות סמיכה?), כדאי שהם ילמדו דבר או שניים על כך שחלק מהותי מתפקודה של דמוקרטיה הוא העברת ביקורת ציבורית. אפילו על צה"ל. ולשם כך לא חייבים להיות גנרלים בדימוס מעל גיל 60, עם השכלה גבוהה (במסלול מקוצר?), כמו אלו שמילאו בהמוניהם את אולפני הטלוויזיה בזמן המלחמה ובתום הקרבות נותרו מתוסכלים מאפס חשיפה. את הביקורת הזאת רשאים להעביר גם אנשים צעירים וגם, שומו שמיים, חסרי השכלה. הרבה יותר מסוכנת לדמוקרטיה מנערים זבי חוטם וחסרי השכלה שלא נשמעים לתדריכים מטעם (ורובם דווקא כן עשו זאת, למרבה הצער), הם מפקדי יחידות – יהיו אשר יהיה גילם והשכלתם – שלפי התבטאויותיהם היו רוצים שהתקשורת הישראלית תיראה כמו זאת הסורית. ועדיף לא לחשוב באלו שיטות בדיוק הם היו רוצים להעמיד אותם במקומם. דום בפינה!

יחזקאלי, קבל תיקון

ביום חמישי דיבר הכתב לענייני ערבים של חדשות 10, צבי יחזקאלי, בתכניתם של לונדון וקירשנבאום. הנושא היה המצב בדרפור. הוא הסביר את התנגדותה של הליגה הערבית להתערבות בינלאומית שם בכך שמדובר במוסלמים התוקפים נוצרים ופגאנים. טעות. בסודאן יש שני סכסוכים היסטוריים. בדרום אכן מדובר היה במלחמת אזרחים שהרקע לה, בין השאר, דתי, בין מוסלמים לנוצרים. אבל בדרפור שבמערב מדובר בסכסוך על רקע אתני, שבו הקורבנות הם מוסלמים לכל דבר, רק אפריקנים. סביר יותר שהתנגדותה של הליגה הערבית נובעת מכך שהטובחים הם ערבים מוסלמים. ככלות הכל, מה שאסור למערב מותר להם.

נרי לבנה ושנאתה לחרדים

מקלדתה של נרי לבנה ידועה כמפיקת פניני שנאה לחרדים. כתבתי כבר פעם (אייטם שלישי) על מטבעות הלשון האנטישמיים ממש שלה, כשמדובר בחובשי כיפות שחורות. גם השבוע היא לא מכזיבה. כותרת המשנה – "החרדים והמוסדות הרבניים עוברים כל גבול" – כבר מצביעה על הבעייתיות. מי הם ה"חרדים" המוכללים האלו? (תחליפי ב"ערבים", נרי). כך, עם החלק השני של הטור, המכוון את חיציו אל הממסד הדתי, אין אלא להזדהות. סגנונו של החלק הראשון, לעומת זאת, מצטרף לפנתיאון שלה שבו שוכן בין היתר המשחק שהיתה משחקת עם ילדיה: לספור כמה חרדים הם רואים במכוניות בפקק של הכניסה לירושלים. אפשר להבין ששכנים מסוימים מפריעים; השתלטות על המרחב הציבורי וכפייה איך לנהוג בו בוודאי אינן קבילות ואין לעבור עליהן בשתיקה. אבל לבנה מצטטת את חברתה שהטרוניה שלה היא שמותר לחרדים להיכנס לגור בשכונה החילונית שלה: "אני הרי לא יכולה ללכת לגור בשכונה דתית ולנהל שם חיים חילוניים. למה להם מותר לנהל חיים חרדיים גם בבועה החילונית שלי?". כאן הגבול שעוברים "החרדים", מסתבר, הוא פשוט גבול גיאוגרפי. בלועזית קוראים למה שהיא מבקשת סגרגציה.

בקצב הַכְתָּבָה

לא עדיף היה שאהרן ברק יכתוב בעצמו למוסף הארץ את הסיכום של שנות כהונתו בעליון, ויחסוך לזאב סגל את ה"תיווך"?

המַגִּיהַּ של גילה

גילה קצב כשלה בלשונה ואמרה בטלוויזיה שהיא בטוחה כי חפותו של בעלה תצא לפועל. קורה. יש לשער שהיא מתוחה בימים אלה. חגי חיטרון עשה מזה מטעמים בביקורת הטלוויזיה שלו למחרת, בסגנון "אני לא אגיד לכם ש…". אבל המשכתבים בעיתון שלו בחרו, באותו יום עצמו, להגיה את אשת הנשיא ו"לצטט" אותה בעברית תקנית כשהביאו את הידיעה עצמה. אצלם האמת יוצאת לאור.

האייטם הזה נכתב לפני כמה ימים. אמש ראיתי שגם אודי אשרי חידד עליו.

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחץ כדי לשתף ב-Tumblr (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Flattr (נפתח בחלון חדש)
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)

פורסם בשונות |

  • ד"ר נעמה כרמי

  • הצטרפו ל 648 מנויים נוספים
  • וְזֹאת הַתְּרוּמָה

    לתרומה לאחזקת הבלוג בפייפאל.
  • הבלוג בפייסבוק

  • הטוויטר שלי

  • מפתח

  • ארכיון

  • רשימות אחרונות

    • ומעין תנחומותי עוד לא דלל
    • שובל של חסד
    • גישה לרשומות פסיכיאטריות – מה הבעיה
    • ניגוד העניינים של גאולה אבן-סער
    • עיגון משפטי לזכויות אדם אינו מספיק: זכויות חולים כמקרה בוחן
  • סימניה

    מסכת השקרים של ההפיכה המשטרית
    המשבר הפוליטי והחוקתי בישראל
    מחשבת את קצה לאחור
    בחזרה לאדם השלם
    המתה בסיוע רפואי בקנדה
    כן, רק לא ביבי
    הומוסקסואלים לא שמאלנים
    למה הארץ הולך על הראש של העבודה ומרצ
    מדוע וכיצד ללמד היסטוריה
    פשעי ציות ופשעי סירוב, שם וכאן

  • קרוא

    כל ביקורות הספרים

  • וכתוב

    ספרי "זכויות אדם: מבוא תאורטי", הוצאת רסלינג 2018.

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה.

  • וכתוב

    ספרי "חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן", הוצאת אוניברסיטת תל אביב, 2003..

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה

  • "שום דבר אינו מדהים כמו החיים. חוץ מהכתיבה. חוץ מהכתיבה. כן, בוודאי, חוץ מהכתיבה, הנחמה היחידה." (אורהאן פאמוק, 'הספר השחור')
  • יש לי יום יום תג

    ICC אהוד אולמרט אהוד ברק או"ם אונס אזרחות אינטרנט אמנת הפליטים אקדמיה ארגוני זכויות אדם אתיקה מקצועית אתיקה עיתונאית אתיקה רפואית בג"צ בחירות ביה"מ העליון ביקורות ספרים ביקורת בלוג בנימין נתניהו ג'נוסייד גדעון לוי גזענות דארפור דמוקרטיה דת הארץ הומוסקסואלים הטרדה מינית התנחלויות זכויות אדם זכויות ילדים זכויות נשים חולים חופש הביטוי חוק השבות חוק ומשפט חיים רמון חינוך חמלה חקירות טרור יועמ"ש ילדים יצחק לאור ישראל כאב כיבוש כנס מבקשי מקלט מהגרי עבודה מוות מוסר מחאה חברתית מחלה משה קצב משפט בינלאומי משפטיזציה נשים נתניהו סרטן עבירות מין עינויים עמוס שוקן פוליטיקה פייסבוק פמיניזם פרטיות צה"ל רופאים רפואה שואה שטחים שמאל תקשורת
  • יזכור

    יעקב כרמי (אלסטר) ז"ל. אבא שלי
    ראובן אלסטר ז"ל. דוד שלי
    גלריית צילומים שצילם אבא שלי

  • הגברת המודעות סרטן השחלות | Promote Your Page Too

  • ©

    כל הזכויות שמורות לנעמה כרמי

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

WPThemes.


  • הרשמה רשום
    • קרוא וכתוב
    • הצטרפו אל 648 שכבר עוקבים אחריו
    • כבר יש לך חשבון ב-WordPress.com? זה הזמן להתחבר.
    • קרוא וכתוב
    • התאמה אישית
    • הרשמה רשום
    • הרשמה
    • להתחבר
    • העתקת קישור מקוצר
    • דווח על תוכן זה
    • View post in Reader
    • ניהול מינויים
    • צמצום סרגל זה