• ראשי
  • אות מיס פיגי
  • לרשותכם
  • על הבלוג
  • קצת עלי
  • דברו אלי

קרוא וכתוב

הבלוג של נעמה כרמי

Feeds:
פוסטים
תגובות
« נזק משני
יהודית או דמוקרטית »

שטח ציבורי לא יוחזר

14 ביוני 2010 על-ידי נעמה

רשות השידור היא גוף הממלא תפקיד ציבורי. על-פי חוק. אגרת הטלוויזיה והרדיו נגבית מכל מי שמחזיק מכשיר כזה בביתו, מתוקף חוק רשות השידור. לשידור ציבורי יש חשיבות, שכן בהיותו משוחרר (לכאורה) ממולך הרייטינג, הוא יכול להתרכז בנושאים מעוטי רייטינג ועדיין בעלי חשיבות ציבורית. כאלה ששום ערוץ מסחרי המרדד את התרבות הטלוויזיונית לשעשועונים ותכניות ריאליטי לא יספור אותם. החוק שמכוחו פועלת רשות השידור אף מטיל עליה תפקידים ציבוריים לרוב.

איך יתכן, אפוא, שבמשך חודש ימים מופקע ערוץ הטלוויזיה הציבורי לטובת שידורים מסוג אחד בלבד, המשודרים משעות הצהריים ועד הלילה? לטובתם משועבד אף עיתוין של החדשות, שבכל הקשר ישראלי אחר הוא קדוש כמעט.   אפשר לומר, בכל הזהירות המתבקשת, שכמו כל נושא, גם זה לא מעניין את כולם. אבל שום נושא אחר לא יפקיע בצורה כזאת את לוח השידורים למשך חודש ימים. אפילו אחרי סיום המשחקים, בשעת לילה, משודרת איזו תכנית מצ’וקמקת באולפן שמריצה דאחקות דחוקות על המשחקים.

נדמה שיחד עם שטח השידור הופקע כאן גם כל שיקול דעת בשאלה מהו ציבורי ומה צריך לשדר ערוץ ציבורי, ובעיקר באילו פרופורציות. אפילו לא מתקיים על כך דיון. ולא כי רעש הוובוזולות מחריש אותו.

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחץ כדי לשתף ב-Tumblr (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Flattr (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)

פורסם בחוק ואתיקה, מדיה | מתויג הערוץ הראשון, כדורגל, מונדיאל, רשות השידור, שידור ציבורי | 21 תגובות

21 תגובות

  1. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 11:58 דפנה לוי

    סליחה, אבל בראשון בבוקר שודרו שם שירים ברצף, מה שמעיד ללא ספק על נשכנות בועטת של טלוויזיה ציבורית במיטבה


  2. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 12:30 קורא

    לא מסכים איתך. המונדיאל הוא אירוע בין לאומי, שמתרחש פעם בארבע שנים. לדעתי עדיף שזה ישודר בערוץ ציבורי ולא בערוץ שגובה תשלום. כדורגל, אחרי הכל, הוא הספורט הכי פופולרי בישראל. בנוסף, חלק מהמשחקים משודרים בערוץ 2.
    אפשר לדבר על איכות השידור והפרשנות, אבל זו כבר אופרה (לה מרמור?) אחרת לגמרי.


  3. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 12:43 עדי בן יעקב

    הכי חשוב שלא ישעמם לכן, אז שתדעי לך שיש שעורי רקמה וקרטונאז' בערוץ BBC בבוקר. חוץ מזה נדמה לי שבתחנה הסעודית יש בצהרים מדור על כבוד המשפחה והספשל מיוחד לכבוד המונדיאל "איך לספק את בעלי בלי לחטוף מכות יותר ממה שצריך".

    אוסקוט! עכשיו מונדיאל. לא די שנתנו לכן אמנסיפציה אתן גם עושות רעש כמו איזה זמבורה דרום אפריקאית? ואללה בחיי ניקח מכן את זכות הבחירה, בסודן יותר טוב. אישה לא מתווכחת.

    מעבר לזה והכי חשוב שתשימי לב שמדובר בהליך היסטורי שבו מדינת ישראל הפקיעה מידי הערוצים המסחריים את השליטה המוחלטת שהיתה להם בשידורי המונדיאל ומספקת דרך הערוץ הראשון שידור מלא ובחינם של כל המונדיאל, בניגוד לשנים עברו שזה עלה מאות שקלים למשפחה לחודש הזה.
    הערוץ הראשון עשה מעשה גדול שרכש את השידורים הללו ומספק אותם מחינם לכל עם ישראל, ובכך ממלא את תפקידו ההיסטורי על פי החוק ועל פי רוחו. כי הפקעת שידורי הספורט והפיכתם לערוצים בתשלום חודשי גבוה זה אחד המנגנונים הכי מרושעים של מיסוי רגרסיבי.

    בכל מקרה והכי חשוב שתדעי שגם התאוריה שלך לגבי זה שהפסיקו את אהרון אמיר באמצע לעבור לחדשות אבל לא היו עושים את זה במשחק כדור רגל?
    אז גם היא מתמוטטת היות והרמה הטכנית של האולפנים שלהם כל כך נמוכה שהם מפסיקים וחותכים באמצע לא רק את משחקי הכדור רגל אלא גם את עצמם.

    והדבר האחרון והכי חשוב בדיוק כפי שאתן מבקשות שגברים יתחשבו בנשים בצרכים המיוחדים שלהן? בבקשה להתחשב בנו. מדובר בארוע חד פעמי שקורה אך ורק פעם בארבע שנים ובאמצע יש בסך הכל ליגה ישראלית, ליגה אירופאית, גביע ישראלי וליגת האלופות כמובן שהם מתחילים עשרה ימים לאחר המונדיאל וחוץ מזה יש NBA NFL עונת ההביבסול נמצאת בעיצומה שלא לדבר על טניס (ויש כאלה שרואים גם את ההוקי קרח) ואליפות אירופה באטלתיקה ובמפרשיות וחוץ מזה אתן יכולות להתבונן בערוץ אחד כמה שאתן רוצות.

    וחוץ מזה ואולי הדבר הכי חשוב בתגובה הזאת זה שאולי תלמדו לאהוב כדור רגל? אני למדתי לבכות בסרטים, למה אתן לא יכולות אותו הדבר? זה משחק נפלא והכי חשוב זה עלול ואו עשוי ללמד אותכן את האמת על דימוי הכוחני שבניתן לנו. בסך הכל כל צופי המונדיאל לדורותיהם חווים את חווית האכזבה , ההפסד , הכשלון ומח הנפש. רק מעטים בלבד יגיעו לביצית המוזהבת שמחכה להם על הפודיום במשחק הגמר. בדיוק כמו הזרעונים הללו שטיפסו במעלה החצוצרות לפני שנות דור צעקו רבו נדחפו בעטו וציפצפו אחד לשני בזמבורות שלהם? אבל רק אחד זכה? כל האחרים מתו שמה, שלא לדבר הושמדו בדרך לביצית הזהב? ככה זה המונדיאל גם כן אז קצת התחשבות לא תזיק.

    שקט יש עוד משחק ב2:30


  4. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 13:38 צור שפי

    יש לא מעט אנשים כמוני המצדדים בחשיבותו של שידור ציבורי חזק ועצמאי ובמקביל משוגעים על כדורגל ותומכים חד משמעית בשידור משחקי הגביע העולמי פעם בארבע שנים. בגלל הפופולריות העצומה של הכדורגל עירוב הנושא בדיון העקרוני על מעמד השידור הציבורי עלול להזיק לאחרון.


  5. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 15:14 ארז

    ערוץ 1 לא ממלא את ייעודו כ"ערוץ ציבורי" אלא רודף אחרי הרייטינג כשאר הערוצים, משלם הון למגישי חדשות פופולריים וכמובן מעסיק המוני אנשים מיותרים ומבוזבזים. כעת הוא משלם סכום גבוה מכספי מס האגרה שלנו למען שידורי המונדיאל.
    לכן צריך לסגור את ערוץ 1.

    דבר שני, דברתי היום עם חברי לעבודה בארוחת הצהריים וניסיתי להסביר להם שזה לא סביר שערוץ 1 ישדר את המונדיאל, דבר שמקומו הוא בערוצים מסחריים. הם כלל לא הבינו מה אני רוצה מהם. התגובות היו מסוג של: "לפחות עכשיו אני מקבל משהו תמורת האגרה", "טוב מאד שפתחו את זה לכולם ולא צריך לשלם על השידורים".
    זה עצוב אבל הם לא מבינים שזה הכסף שלהם שמממן את זה. אנשים לא מבינים ולא מתעניינים בענייני קביעת מדיניות ציבורית ולכן אנחנו נראים כך.


    • ב- 14 ביוני 2010 בשעה 17:26 צור שפי

      למה ההתנשאות הזו? אנשים מבינים היטב שדמי האגרה שהם משלמים הולכים במקרה הזה לכדורגל והם שמחים על כך. אני מסכים ששידור ציבורי טוב צריך להשקיע הרבה בחומרים איכותיים ולא להיות משועבד לשיקולי רייטינג אבל אני לא מקבל את הטענה כאילו כל מה שמביא רייטינג הוא אוטומטית לא איכותי ופסול.


  6. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 15:19 עבגד

    זה קצת מעצבן, כשהשידור הציבורי משדר דברים אזוטריים ומעוט רייטיניג אומרים שצריך לסגור אותו כי אף אחד לא צופה.
    כשהוא משדר דברים מרובי רייטינג, אומרים שהוא צריך לנצל את החופש שלו לשדר דברים אזוטריים.
    תמיד תלונות.


  7. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 16:31 דני

    באותה מידה אפשר לשאול מדוע להפקיע את שעות השידור לטובת הקדם, ההיסטוריה והמסביב של האירוויזיון, אירוע מוזיקלי נחות שמעניין רק חלק מהאוכלוסייה. ובכל זאת איש אינו מערער על כך. אותי זה לא עניין בכלל, ובכל זאת אני מבין זאת לחלוטין.
    יש אירועים שמעניינים חלק גדול מאד מהאוכלוסייה ובתור שכאלו בהחלט ראויים וכדאי שישודרו בערוץ ציבורי פתוח.


  8. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 16:58 דוד כפרי

    המונדיאל מועיל לשלום העולמי, הפרטי והמקומי.
    ב-1989, אם אני לא טועה בשנה, היה אחי בג'באליה; כשנכנסו לבית לבצע חיפוש, ביקש בעל הבית ש"יחפשו, רק שלא יפריעו לראות כדורגל".

    במקום לחפש, עמדה כיתה של הנדסה קרבית בסלון של משפחה פלסטינית, צפו במשחק יחד ורק אחריו סיימו את החיפוש בניחותא, אמרו יפה שלום ונפרדו…


    • ב- 14 ביוני 2010 בשעה 19:33 יובל א

      דווקא שידורי גביע העולם בכדורגל, האולימפיאדה, ומשחקי נבחרות ישראל בכדורגל וכדורסל (גברים ונשים) הם טריטוריה "טבעית" לשידור ציבורי פתוח לכל, ללא תשלום נוסף.


  9. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 17:28 צור שפי

    לדוד כפרי – 1990, ב-1989 לא היה מונדיאל.


    • ב- 15 ביוני 2010 בשעה 17:10 דוד כפרי

      תודה על התיקון.
      לא צפיתי אז, לא צפיתי מאז ולא אצפה גם הפעם.
      לא אוהב טלויזיה, לא אוהב כדורגל; שניהם יחד? עונש…


  10. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 18:38 אלון

    אני חושב שהערוץ הראשון הוא ערוץ מצויין בימים רגילים, וששידור המונדיאל בערוץ חינמי (לא כולל אגרה), זה דבר חיובי מאוד.
    מעבר לזה, טוב מאוד שלפחות לזמן קצר הקדושה של החדשות יורדת קצת במדינה הזאת שחיה בד"כ בעודף לחץ.


  11. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 18:39 איה

    עזבי את זה שהערוץ הופקע, זה החלק הכי פחות מעצבן. זכויות השידור של המונדיאל ניקנות ע"י הערוץ ומאחר ומדובר בעניין יקר, החליטו בערוץ 1 לרתום לשם כך את תקציב ההפקות הדוקומנטריות. ככה שאולי חודש לא תראי את מבחר התוכנות המושונות שהערוץ מציא, אבל במשך השנה הקרובה, לא תראי גם שום הפקות דוקומנטריות חדשות.


  12. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 19:38 סטודנט

    למרות שהוריי משלמים 300 – 200 שקלים בכל חודש ל"הוט", לא יכולנו לצפות במשחקים לפני ארבע שנים, מפני שהם דרשו עוד תוספת תשלום וזה הפך להיות מוגזם. הפעם, אפשר לצפות בכולם. נתוני הרייטינג הגבוהים מדברים בעד עצמם – למשחקים יש דרישה בציבור הישראלי.

    לא אחזור על הטיעונים הנכונים של עדי בן יעקב (שנכתבו בצורה קצת לקנטרנית וחבל), אשאל רק שאלה אחת: בכנות, ד"ר כרמי, כמה שעות ביום את צופה בערוץ 1 בימים שבהם אין מונדיאל?


    • ב- 14 ביוני 2010 בשעה 20:33 נעמה

      אני לא רואה בכלל הרבה טלוויזיה, בשום ערוץ. אבל בערוץ 1 אני רואה בדרך כלל את 'רואים עולם' במוצ"ש, לעתים די נדירות את מהדורת החדשות, וכשיש תכניות דוקומנטריות מעניינות. בהחלט לא כל יום. אבל זאת איננה נקודה. הטיעון כאן הוא ששום סוג של שידור מלבד כדורגל לא יפקיע את כל השידור הציבורי למשך חודש ימים. בעיני זה לא סביר. אני מקבלת שטוב שיש שידור כדורגל הפתוח לציבור ללא תשלום נוסף, אבל על פי תנאי הזיכיון ניתן היה לשדר גם חלק מהמשחקים בערוץ 2 (כמו אמש) ו-10 – שנחשבים לערוצים פתוחים לצורך כך. ולא להפקיע למשך חודש ימים ערוץ שלם. בשום דבר אחר חוץ מכדורגל זה לא היה עובר.


      • ב- 14 ביוני 2010 בשעה 20:55 סטודנט

        נכון, שום ארוע אחר (חוץ מהאולימפיאדה, לא?)לא היה גוזל כ"כ הרבה שעות מערוץ טלוויזיה, אבל צריך לזכור שמדובר בארוע שלעתים יש לו יותר צופים מאשר לאולימפיאדה (כך לפחות טוענים בויקיפדיה).וגם בישראל, כפי שצוין קודם, הרייטינג גבוה.וזה ספורט – אולי לא יתרום להשכלתנו כמו חידון התנ"ך אבל גם לא רדוד כמו תכניות הבידור הזולות.
        מסכים שאפשר לפזר יותר גם בערוצים המסחריים.


  13. ב- 14 ביוני 2010 בשעה 21:19 דרור

    "משך חודש ימים מופקע ערוץ הטלוויזיה הציבורי לטובת שידורים מסוג אחד בלבד, המשודרים משעות הצהריים ועד הלילה?"

    האמנם?

    ב-9 ערבים מתוך החודש הזה, המשחקים המאוחרים שמשוחקים בפריים טיים משודרים בערוץ 2.

    10 משחקים נוספים משודרים בשעות הצהריים שהן שעות של הטלביזיה החינוכית. אף אחד לא מתרכז בשעות האלו בימים כתיקונם בנושאים מעוטי רייטינג ובעלי חשיבות ציבורית, אלא דווקא בתכניות ילדים שכמותן משודרות ממילא גם בערוצי הכבלים לילדים.

    מלבד זה, להלן כמה פריטים מלוח השידורים של הערוץ הראשון בשבוע זה:

    אתמול
    2100-2130 מבט
    2130-2223 עיבוד של ה BBC לספר אמה
    2223-2323 המתנדבים באים – סרט תיעודי

    היום
    2100-2130 מבט
    2130-2223 אמה
    2223-2323 המועדון של אידה – סרט תיעודי

    מחר
    2100-2130 מבט
    2130-2223 אמה
    2223-2323 הציפור הכחולה – סרט תיעודי

    שבת
    2000-2050
    רואים עולם

    בנוסף, ב-8 הימים האחרונים של המונדיאל יש רק 4 משחקים.

    לגבי הכדורגל כשליט טוטליטרי איום, לא בדקתי את זה עד הסוף, אבל אני די בטוח שבמהלך האולימפיאדה מופקע יותר זמן מסך או אותה כמות בקירוב מפני שב-16 הימים המדוברים, משדרים כל יום, כל היום.

    פתרון קל, אגב, למצוקות המועלות בפוסט יהיה להשתמש בערוץ 33 כדי לשדר תכנים ששידורי המונדיאל תופסים את מקומם בערוץ הראשון
    (אכן גם ההפך אפשרי, ואני מניח שזה לא ישנה למישהו)

    כמו כן אני מסכים שאפשר להעביר את משדר הסיכום היומי של שעה 2000 לשעה 0030, אחרי נבחרת החלומות, או אולי אפילו לכווצם יחד לכדי שעה-שעה וחצי, וכך לפנות עוד שעה בפריים טיים.


  14. ב- 15 ביוני 2010 בשעה 11:06 תרצה

    מישהו שמע על "נציב קבילות הציבור"? אם לדעתכם יש כאן"קייס" מוצק, ארגנו עצומה והפנו אותה לפונקציה האמורה לדון בתלונות הציבור.


  15. ב- 15 ביוני 2010 בשעה 13:14 בירנית גורן

    לטעמי, זהו פוסט קנטרני וחסר בסיס. השידור הציבורי אמור להיות לטובת הציבור, ובכל העולם – לא רק בישראל – הפקעת שידורי הספורט מהערוצים הציבוריים לטובת ערוצי כבלים, לרוב בתשלום, רק הרעה עם הציבור. בכמה מדינות (צרפת, אנגליה, גרמניה, וכו') יש מגמה ממש בשנים האחרונות להחזיר את שידורי הספורט לערוצים הציבוריים על ידי הרשויות הממשלתיות הרלוונטיות, וספורט מוכר בכל העולם כאחד היעדים הברורים של השידור הציבורי, לצד תוכניות אקטואליה ותרבות.

    בישראל, אקטואליה מעולם לא היתה הבעיה, בעוד שתרבות (במובן האנין ולא הבידורי של המילה) מאז ומתמיד היתה מוזנחת כאן.

    אפשר וכדאי לדון, כמו תמיד, בכשלי הערוץ הראשון ורשות השידור. אבל דווקא במקרה של המונדיאל, השידור הציבורי עושה את מה שהוא צריך לעשות, ומצדי שישקיעו כמה שעות שידור שצריך ואפשר בזה. כנ"ל במקרה של האולימפיאדה, גם ארוע שמתרחש רק פעם בארבע שנים. חבל שאי אפשר להעביר לשם גם את שידורי הכדורסל והכדורגל הלאומיים שלנו. מקומם בערוץ 1.

    לא נכון לבחון שידור ציבורי במדגם של חודש אחד – צריך לבחון זאת על פני טווח זמן מלא. בחודש שבו המונדיאל ממילא הוא אמצעי הבידור השולט, ראוי ונכון להקדיש לו שעות שידור רבות. בימים שבהם אקטואליה היא השולטת (למשל, בחירות) ראוי ונכון להקדיש לה שעות שידור רבות. כנ"ל במקרה של האירוויזיון. כנ"ל במקרה של חידון התנ"ך או יום העצמאות או כל אירוע יומי/שבועי/חודשי אחר שיש עניין ציבורי מובהק בשידורו.

    אני לא מתעניינת בכדורגל, אבל באופן עקרוני נחרץ אני תומכת בסיקור מלא ונרחב של המונדיאל בערוץ ציבורי – גם אם מדובר בערוץ בעייתי כזה שלנו, ולא בערוץ כמו הבי.בי.סי, לצורך העניין.


  16. ב- 15 ביוני 2010 בשעה 16:23 יוד

    נעמה/ ד"ר כרמי, חבל שאת לא בודקת את הנתונים הבסיסיים:
    מונדיאל היא אירוע המתקיים פעם ב-4 שנים;
    יש בו 64 משחקים (כ"א כשעתיים) + שידורים נלווים, שאם נעריך ביד נדיבה = 200 שעות סה"כ;
    בחלוקה שבועית על פני 4 שנים = 1 שעה.
    *שעה אחת בשבוע. זה כל הסיפור.*

    האם המונדיאל, אירוע הספורט-בידור-תרבות הגדול בעולם, מצדיק הפקעת שעת שידור שבועית? כאן לא ייתכן ויכוח, קשה לי להאמין שיכול להיות טיעון רציני כנגד.



התגובות סגורות.

  • ד"ר נעמה כרמי

  • הצטרפות ל-644 עוקבים

  • וְזֹאת הַתְּרוּמָה

    לתרומה לאחזקת הבלוג בפייפאל.
  • רשימות אחרונות

    • השראה בגבעת הקפיטול
    • רפואה הפוגעת בכבוד האדם איננה "חווית טיפול"
    • שנהיה תמיד בצד הנותן?
    • חיים ששווים פחות: הסולידריות מתה מקורונה
    • פסיכולוגית הולכת לטיפול
  • סימניה

    20 עצות להגנה על הדמוקרטיה
    סיפור של פירוק והרכבה
    בצד הבטוח של הדברים
    ואף מילה על ביבי
    הן לא היסטריות
    מדינה תחת מעקב
    סופה של הבדידות
    כרב ראשי, איני יכול יותר לשתוק
    כן, נשים עם דוקטורט נקראות ד"ר
    איסור נגיעה

  • קרוא

    כל ביקורות הספרים

  • וכתוב

    ספרי "זכויות אדם: מבוא תאורטי", הוצאת רסלינג 2018.

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה.

  • וכתוב

    ספרי "חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן", הוצאת אוניברסיטת תל אביב, 2003..

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה

  • "שום דבר אינו מדהים כמו החיים. חוץ מהכתיבה. חוץ מהכתיבה. כן, בוודאי, חוץ מהכתיבה, הנחמה היחידה." (אורהאן פאמוק, 'הספר השחור')
  • אות מיס פיגי

  • הטוויטר שלי

    הציוצים שלי
  • מפתח

  • ארכיון

  • יש לי יום יום תג

    ICC אהוד אולמרט אהוד ברק או"ם אונס אורי בלאו אזרחות אינטרנט אמנת הפליטים אקדמיה ארגוני זכויות אדם אתיקה עיתונאית אתיקה רפואית בג"צ בחירות ביה"מ העליון ביקורות ספרים ביקורת בית המשפט העליון בלוג בנימין נתניהו ג'נוסייד גדעון לוי גזענות דארפור דמוקרטיה דת הארץ הומוסקסואלים הטרדה מינית התנחלויות זכויות אדם זכויות ילדים זכויות נשים חולים חופש הביטוי חוק השבות חוק ומשפט חיים רמון חינוך חקירות טרור יועמ"ש ילדים יצחק לאור ישראל כיבוש כנס מבקשי מקלט מהגרי עבודה מוות מוסר מחאה חברתית מחלה משה קצב משפט בינלאומי משפטיזציה נשים נתניהו סרטן עבירות מין עינויים עמוס שוקן פוליטיקה פייסבוק פמיניזם פרטיות צה"ל רופאים רפואה שואה שוויון שטחים שמאל תקשורת
  • יזכור

    יעקב כרמי (אלסטר) ז"ל. אבא שלי
    ראובן אלסטר ז"ל. דוד שלי
    גלריית צילומים שצילם אבא שלי

  • הגברת המודעות סרטן השחלות | Promote Your Page Too

  • ©

    כל הזכויות שמורות לנעמה כרמי

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

WPThemes.


loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.
פרטיות וקובצי Cookie: אתר זה משתמשי בקובצי Cookie. המשך השימוש באתר מהווה את ההסכמה שלך לשימוש באלו.
לקבלת מידע נוסף, כולל מידע על השליטה בקובצי Cookies, ניתן לעיין בעמוד: מדיניות קובצי ה-Cookie