ברוב הביקורות שזכה להם אתר "רשימות" עד כה, לא חוסכים הכותבים את שבטם מהאליטיזם שלו. נתעלם לרגע מאמירות מובלעות שאפשר למצוא בתוך הביקורות האלו.
השאלה הדחופה יותר היא מה רע באליטיזם? ומאיפה ההנחה הזאת שאיכות ואינטרנט הם תרתי דסתרי? או שיש איזה קשר בין פופולריות לאיכות? איכשהו אני שומעת את ביבי מתנשף מאחוריהם. ראיתם פעם חברה אנושית מתפתחת בלי אליטה? היופי של האינטרנט הוא בפלורליזם שלו. מישהו מפריע למישהו להעלות לרשת אתר נחות? נדמה לי שהמספר הרב שלהם מוכיח את ההיפך. אז למה שלא יהיה גם אתר תוכן איכותי? ומי קבע שלכל אייטם מקוון חייב להתלוות שובל תגובות, שבאתרים אחרים חיש מהר הופכות ללשון ביבים? או שסגירת/מחיקת תגובות כאלו "פוגעת בחופש הביטוי!!!", כמו שחושבים רבים מהמגיבים ההם?
בין השאר מציעים המבקרים לאפשר לאתר לצמוח לבד, בלי יד בוררת. מעניין. חשבתי שיש כבר אתר כזה וקוראים לו ישראבלוג. אז למה צריך לעשות עוד בדיוק מאותו דבר? אלף פרחים יפרחו.
- גל מור ב-Ynet.
- לאייטם של נטע דרור ב"עכברשת" מעכבר העיר של היום אי-אפשר לקשר, כי זהו מדור אינטרנט של עיתון שלא נמצא על הרשת… אולי לא אליטיסטי, אבל לא ממש אפ-טו-דייט.




