• ראשי
  • אות מיס פיגי
  • לרשותכם
  • על הבלוג
  • קצת עלי
  • דברו אלי

קרוא וכתוב

הבלוג של נעמה כרמי

Feeds:
פוסטים
תגובות

בחניון של איקאה

4 במאי 2007 על-ידי נעמה

כן, אני יודעת, דוח וינוגרד וכל זה. אבל אני בעניין ארוע שהייתי עדה לו ביום ראשון בערב. בשובי מעצרת המחאה בעניין דרפור נכנסתי לאיקאה. בדרך מהמכונית לכניסה קונן אדם על כסא גלגלים על כך שמישהו החנה לידו כך שלא היה לאֵל ידו להיכנס לרכבו. אמרתי לו שאגש לאנשי הביטחון ואבקש מהם שיטפלו בעניין. הוא אמר שאחת מן המטפלות שלו כבר תעשה זאת, אבל סייעתי לה שכן היא איננה דוברת עברית והעובד שהיא ניגשה אליו התקשה להבין את רצונה. בתוך ה"היכל" אכן שמעתי במערכת הכריזה שנהג הטיוטה הלבנה שמספרה זה וזה מתבקש לפנות וכן הלאה. אבל כשיצאתי מהחנות, בדיוק לאחר שעה, האיש עדיין ישב שם, חסר אונים, עם שתי המטפלות. נדהמת ניגשתי אליו והתברר שדבר לא קרה מאז והוא עדיין חסום. ניגשתי שוב לעובד שהיה בחוץ ושטחתי שוב את העניין בפניו. הוא אמר שהחניון איננו באחריות החנות אלא באחריות העירייה ומלבד לקרוא במערכת כריזה אין באפשרותם לעשות דבר. לעיתים חונים שם אנשים שבכלל הולכים למקום אחר. אמרתי לו שאולי כדאי שלפחות יביאו לאיש משהו לשתות או לאכול. חברו התלווה אלי למכונית החסומה. בדרכנו אמר לי עובד אחר שטילפן לעירייה וביקש שישלחו פקח. אולי יגררו את הרכב. החלטנו להתקשר גם למשטרה. נדלג עכשיו על כמה זמן חיכינו שב-100 יענו לנו. בסופו של דבר המוקדנית רשמה את הפנייה והבטיחה כי היא תטופל. בינתיים הגיע הפקח. חוץ מלהציע לו ולמלוות שלו מים ולאחל לו שהסיוט יסתיים במהרה הייתי חסרת אונים.

ואם זה לא היה ברור: המכונית שחנתה ליד הוואן המדובר לא נשאה תו של נכה. השעה היתה אחרי שמונה בערב, ובמקום היו מאות מקומות חניה פנויים. אבל נהגה (כן, חבל שלא רשמתי את המספר לצורך הפוסט) היה חייב לחנות כך דווקא בחניית הנכים. 

נזכרתי בכך שוב כשצפיתי, אמש נדמה לי, בכתבה בחדשות ערוץ 10 על תלאותיו של עיוור עם כלב נחיה בתחבורה הציבורית של ת"א: אוטובוסים רבים לא עוצרים לו למרות שהוא עומד בתחנה, כי הוא לא מסמן להם בידו (איך יסמן כשהוא אינו רואה שהאוטובוס מגיע ולא איזה מספר הוא); ומוניות אינספור חולפות על פניו כי נהגיהן לא מעוניינים להסיע כלב, למרות שהם מחויבים על פי חוק להסיע כלבי נחיה של עיוורים.

ההבדלים המהותיים בין העניינים שעסקה בהם ועדת וינוגרד לבין שני הסיפורים הנ"ל ברורים וידועים. ובכל זאת הרגשתי כי התמונות האלה מטיחות בפני בעוצמה לא פחותה מעשרות העמודים עם הניתוח המאלף והמצמרר, למעשה באופן חד הרבה יותר, את מה שנהפכנו להיות. 

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש) LinkedIn
  • לחץ כדי לשתף ב-Tumblr (נפתח בחלון חדש) טאמבלר
  • לחיצה לשיתוף ב-Flattr (נפתח בחלון חדש) Flattr
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס

פורסם בזכויות אדם |

  • ד"ר נעמה כרמי

    תמונת הפרופיל של לא ידוע

  • הצטרפו ל 657 מנויים נוספים
  • וְזֹאת הַתְּרוּמָה

    לתרומה לאחזקת הבלוג בפייפאל.
  • הבלוג בפייסבוק

  • הטוויטר שלי

  • מפתח

  • סימניה

    הביביזם לא חריג. לאן תהגרו?
    בין חמלה להחלמה
    בזכות ההתרסה
    20 שנה לנשיאות רוברטס בעליון
    איך נדבר על המחלה
    תפנימו, קרסתם
    המוסר הכפול של הבוז
    אויאויאוי
    השקופים: הכמיהה להיראות
    תקדים מסוכן


  • ארכיון

  • רשימות אחרונות

    • סוף החיים
    • על הסגרגציה
    • משהו (נורא) קרה
    • קיץ יפה ונורא
    • ספרות העולם בספריית רות
  • קרוא

    כל ביקורות הספרים

  • וכתוב

    ספרי "זכויות אדם: מבוא תאורטי", הוצאת רסלינג 2018.

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה.

  • וכתוב

    ספרי "חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן", הוצאת אוניברסיטת תל אביב, 2003..

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה

  • "שום דבר אינו מדהים כמו החיים. חוץ מהכתיבה. חוץ מהכתיבה. כן, בוודאי, חוץ מהכתיבה, הנחמה היחידה." (אורהאן פאמוק, 'הספר השחור')
  • יש לי יום יום תג

    ICC אהוד אולמרט או"ם אונס אזרחות אינטרנט אמנת הפליטים אקדמיה ארגוני זכויות אדם אתיקה מקצועית אתיקה עיתונאית אתיקה רפואית בג"צ בחירות ביה"מ העליון ביקורות ספרים ביקורת בלוג בנימין נתניהו ג'נוסייד גדעון לוי גזענות דארפור דמוקרטיה דת הארץ הומוסקסואלים הטרדה מינית התנחלויות זכויות אדם זכויות ילדים זכויות נשים חולים חופש הביטוי חוק השבות חוק ומשפט חיים רמון חינוך חמאס חמלה חקירות טרור יועמ"ש ילדים יצחק לאור ישראל כאב כיבוש מבקשי מקלט מהגרי עבודה מוות מוסר מחאה חברתית מחלה משה קצב משפט בינלאומי משפטיזציה נשים נתניהו סרטן עבירות מין עינויים עמוס שוקן פוליטיקה פייסבוק פמיניזם פרטיות צה"ל רופאים רפואה שואה שוויון שטחים שמאל תקשורת
  • יזכור

    יעקב כרמי (אלסטר) ז"ל. אבא שלי
    ראובן אלסטר ז"ל. דוד שלי
    גלריית צילומים שצילם אבא שלי

  • הגברת המודעות סרטן השחלות | Promote Your Page Too

  • ©

    כל הזכויות שמורות לנעמה כרמי

בלוג בוורדפרס.קום.

WPThemes.


  • להירשם רשום
    • קרוא וכתוב
    • הצטרפו ל 657 מנויים נוספים
    • כבר יש לך חשבון ב-WordPress.com? זה הזמן להתחבר.
    • קרוא וכתוב
    • להירשם רשום
    • הרשמה
    • להתחבר
    • העתקת קישור מקוצר
    • דווח על תוכן זה
    • להציג את הפוסט ב-Reader
    • ניהול מינויים
    • צמצום סרגל זה