• ראשי
  • אות מיס פיגי
  • לרשותכם
  • על הבלוג
  • קצת עלי
  • דברו אלי

קרוא וכתוב

הבלוג של נעמה כרמי

Feeds:
פוסטים
תגובות

משפחה וממשלה

17 ביולי 2008 על-ידי נעמה

משפחה

שנתיים קשות מנשוא עברו על משפחות רגב וגולדווסר. פניו המיוסרות של צבי רגב שלשום, כשדיבר במילים קצובות על הלילה והבוקר הקשים שעוד לפניו, לפני שיידע סופית. פניה הכואבות והשבורות של קרנית גולדווסר אתמול,  מעל ארון בעלה, אל מול הוודאות שאין מפלט ממנה, לאחר מאבקה הממושך. באחת מהתמונות רבות ההבעה שראיתי בכלל.
קשה לתאר את הכאב. ואת הזעם. שהרי אין טבעי מכך שבני המשפחה הקרובים, גם אם הם יודעים שיקיריהם נחשבים למתים, מטפחים עוד שביב של תקווה כאשר הם חיים בגיהנום עלי-אדמות הזה של אי-וודאות. אי-וודאות שמתחלפת באחת בוודאות הנוראה מכול.

ממשלה

יכולות להיות דעות שונות באשר לעסקה שבוצעה עם חיזבאללה. ההחלטה היתה קשה. האם צריך להחזיר מחבל חי תמורת גופות? איך מחשבים סיכונים וסיכויים בתנאי אי-וודאות? (קלאסי לתורת המשחקים. למה שלא יקחו את פרופ' אומן לייעץ להם, במקום שיעסיק עצמו בעניינים פוליטיים שבהם אין לו שום יתרון יחסי על פני אחרים?); מהו סף הראיות המאפשר ומתיר לקבוע שחייל הוא חלל שמקום קבורתו לא נודע? (ומדוע הקביעה הזאת נמסרת לרבנות הצבאית, במחילה?!). מה שברור הוא, שלממשלה יש – וצריכים להיות – שיקולים נוספים ואחרים על אלו של המשפחות. היא צריכה לקחת גם את האינטרסים של המשפחות בחשבון, אבל לא רק אותם. יש לה מחויבויות נוספות והיא חייבת לראות את התמונה הרחבה והכוללת. כן, לכל ערך יש מחיר. מנהיגות גם חייבת לגלות אומץ, לומר את האמת, לעמוד מאחורי החלטותיה ולנמק אותן. תהא דעתנו על העסקה אשר תהא, התנהלותו של אולמרט והזיגזגים שלו בשבועות האחרונים היו פשוט ביזיון. 

שורה תחתונה

מבחינת ממשלת ישראל והעומד בראשה, השורה התחתונה היא זאת. לפני שנתיים הודיע לנו אהוד אולמרט שהוא יוצא למלחמה ולא יסיים אותה עד שיחזיר את שני החטופים הביתה. המלחמה הסתיימה, עם מחיר ידוע, בלי זה. המאבק להחזיר שני חיילי מילואים (גם אם מתים) שנשלחו למשימתם ע"י ממשלת ישראל נשאר, כרגיל, בידי המשפחות שלהם. ממשלת ישראל ישבה לפני שבוע בישיבה שארכה יותר זמן מהישיבה שבה החליטה על היציאה לאותה מלחמה, כדי לדון  בשאלה האם אותו כלי חקירתי ששימש כדי לבדוק את אותה מלחמה ישמש כדי לבדוק את התנהגות המשטרה והפרקליטות בחקירה של שר בכיר בממשלה בשל מעשה שעשה באותו זמן עצמו. שר שלפני שנכנס לישיבה שבה הוחלט על המלחמה היה עסוק בתחיבת לשון לפיה של קצינה צעירה, ובזמן הישיבה עצמה עסק במשימה החשובה של עדכון פרטיה בטלפון הנייד שלו. סוף סיפור. וכל מלה נוספת מיותרת.

ולאחר שכתבתי רשימה זאת, קראתי את מאמרו של שלמה אבינרי בהארץ היום. נבון, שקול ומומלץ.

  • שתף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לשתף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לשתף ב-LinkedIn (נפתח בחלון חדש) LinkedIn
  • שיתוף ב-Tumblr (נפתח בחלון חדש) טאמבלר
  • שיתוף ב: Flattr (נפתח בחלון חדש) Flattr
  • שלח קישור לחבר במייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס

פורסם בשונות |

  • ד"ר נעמה כרמי

    תמונת הפרופיל של לא ידוע

  • הצטרפו ל 656 מנויים נוספים
  • וְזֹאת הַתְּרוּמָה

    לתרומה לאחזקת הבלוג בפייפאל.
  • הבלוג בפייסבוק

  • הטוויטר שלי

  • מפתח

  • סימניה

    יד ביד אל השקיעה
    מול בריונות, אי אפשר לעמוד מהצד
    מענטש
    8 שלבים לרצח: נורות האזהרה
    הביביזם לא חריג. לאן תהגרו?
    בין חמלה להחלמה
    בזכות ההתרסה
    20 שנה לנשיאות רוברטס בעליון
    איך נדבר על המחלה
    תפנימו, קרסתם


  • ארכיון

  • רשימות אחרונות

    • סוף החיים
    • על הסגרגציה
    • משהו (נורא) קרה
    • קיץ יפה ונורא
    • ספרות העולם בספריית רות
  • קרוא

    כל ביקורות הספרים

  • וכתוב

    ספרי "זכויות אדם: מבוא תאורטי", הוצאת רסלינג 2018.

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה.

  • וכתוב

    ספרי "חוק השבות: זכויות הגירה וגבולותיהן", הוצאת אוניברסיטת תל אביב, 2003..

    לחצו על התמונה לפרטים ורכישה

  • "שום דבר אינו מדהים כמו החיים. חוץ מהכתיבה. חוץ מהכתיבה. כן, בוודאי, חוץ מהכתיבה, הנחמה היחידה." (אורהאן פאמוק, 'הספר השחור')
  • יש לי יום יום תג

    ICC אהוד אולמרט או"ם אונס אזרחות אינטרנט אמנת הפליטים אקדמיה ארגוני זכויות אדם אתיקה מקצועית אתיקה עיתונאית אתיקה רפואית בג"צ בחירות ביה"מ העליון ביקורות ספרים ביקורת בלוג בנימין נתניהו ג'נוסייד גדעון לוי גזענות דארפור דמוקרטיה דת הארץ הומוסקסואלים הטרדה מינית התנחלויות זכויות אדם זכויות ילדים זכויות נשים חולים חופש הביטוי חוק השבות חוק ומשפט חיים רמון חינוך חמאס חמלה חקירות טרור יועמ"ש ילדים יצחק לאור ישראל כאב כיבוש מבקשי מקלט מהגרי עבודה מוות מוסר מחאה חברתית מחלה משה קצב משפט בינלאומי משפטיזציה נשים נתניהו סרטן עבירות מין עינויים עמוס שוקן פוליטיקה פייסבוק פמיניזם פרטיות צה"ל רופאים רפואה שואה שוויון שטחים שמאל תקשורת
  • יזכור

    יעקב כרמי (אלסטר) ז"ל. אבא שלי
    ראובן אלסטר ז"ל. דוד שלי
    גלריית צילומים שצילם אבא שלי

  • הגברת המודעות סרטן השחלות | Promote Your Page Too

  • ©

    כל הזכויות שמורות לנעמה כרמי

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

WPThemes.


  • להירשם רשום
    • קרוא וכתוב
    • הצטרפו ל 656 מנויים נוספים
    • כבר יש לך חשבון ב-WordPress.com? זה הזמן להתחבר.
    • קרוא וכתוב
    • להירשם רשום
    • הרשמה
    • להתחבר
    • העתקת קישור מקוצר
    • דווח על תוכן זה
    • להציג את הפוסט ב-Reader
    • ניהול מינויים
    • צמצום סרגל זה